Bijzondere voorbeelden zoals die soms voorkomen.
Niet erg representatief misschien om dat ook daadwerkelijk op de site te zetten maar eerlijk is eerlijk: Het geeft misschien wel de passie  aan die we voor het vak hebben.

Basgitaar

Een muzikant had al eerder telefonisch geïnformeerd. Wat de oorzaak van zijn probleem toch kon zijn. Zijn basversterker ging soms enorm brommen. Aangezien hij er regelmatig mee optrad was dat natuurlijk niet acceptabel. Niet om aan te horen !

In eerste instantie bracht hij zijn Peavey bas versterker. Toch konden we daar niets bijzonders aan vinden. De versterker deed het prima! Niemand verdacht de basgitaar zelf… tot hij vertelde dat hij een actieve basgitaar had ! ..Kom eens heel gauw langs met die gitaar !! En ja hoor, de print in de gitaar had een heleboel losse contacten . Dat was snel verholpen….

 Okuma cnc machine

 Daar zijn er al heel wat van langs gekomen want de monitoren die in deze machine zitten worden erg oud. En dan kan er wel eens iets mis gaan natuurlijk. Je kan je voorstellen hoe blij dergelijke bedrijven zijn als die monitor dezelfde dag weer speelt..... anders staat de draaibank stil....

Versterker van horeca

Aanstaande zaterdag feestelijke  dag bij de plaatselijke horeca. Natuurlijk werd alle PA apparatuur grondig van tevoren getest….  Kaboem.. Versterker defect ! Dat was een behoorlijke versterker en de oorzaak van het defect lag in het feit dat alle koeling voor de zware eindversterkers volledig dicht zaten met stof, bovendien was 1 van de twee ventilatoren, die voor koeling moeten zorgen, defect !

Eindtrappen van de versterker vervangen, ventilatoren vervangen en de zaak goed gereinigd en van stof ontdaan… Het was gewoon een feestelijke dag met goede muziek.

Lampje van ornament

Een meneer kwam bij ons om te vragen of wij een speciaal lampje konden leveren. Het was een lampje uit een beeldje of iets dergelijks. Het lampje was een bijzonder type en echt nergens te vinden !

Tsja, en dan wordt zo'n verdrietige man echt wel geholpen hoor !

Het glazen gedeelte van het defecte lampje werd verbrijzeld en alleen de fitting werd gebruikt. Op die fitting werden 2 andere lampjes gemonteerd, in serie geschakeld om aan het rare voltage te komen van het oorspronkelijke lampje. Klant was als een kind zo blij…. Nog bedankt voor de fles wijn!

Een heel raar voorbeeld (waar gebeurd verhaal hè) maar het geeft wel aan hoe ver we gaan..heel ver dus!  

Subwoofer

Een meneer kwam met een zeer grote subwoofer. Hij deed het niet meer.

Na onderzoek bleek dat een  transformator ,waar de sub-voedingen voor stand-by voeding mee wordt gemaakt, defect te zijn.  Natuurlijk was de originele transformator niet meer  leverbaar. Probleem omdat het transformatortje verschillende voedingen maakte. Niet te herstellen dus ! 2 andere transformatortjes besteld, voedingen gemaakt en door een en ander aan te passen aan het originele ontwerp werkt het allemaal weer. Het bleek achteraf dat de surround set behoorlijk bijzonder en duur was. De klant was helemaal gelukkig.

 Fender Twin Amp (The Twin)

Probleem: Versterker deed niet meer wat hij moest doen: het geluid was niet te beschrijven. Het gaat hier om een gitaarversterker die volledig is opgebouwd met buizen. Het probleem kan dus overal veroorzaakt worden. Toch was het euvel snel verholpen: de voeding die voor de bias instelling van de eindbuizen moest zorgen was veel te laag ! Oorzaak : een defecte elektrolytische condensator die voor de stabilisatie van die voeding moest zorgen. Deze dus vervangen en de boel weer netjes afgeregeld.

Reactie van de klant twee weken later:  “Het geluid wat “mijn kist” nu produceert is nog nooit zo mooi geweest… wat een geluid !”

Reparatie van meetapparatuur 

Onlangs kwam er wéér een klant van een garage met een defecte (in dit geval) BMW meet-unit. 

De beste man vertelde me dat het een gigantisch bedrag kost op deze te laten repareren via de officiële kanalen en bovendien erg lang duurt voordat hij weer over zijn meetapparatuur kan beschikken.
We konden het voor een fractie van de gewoonlijke kosten binnen 1 dag oplossen !

 Een andere keer was het een meneer van een garagebedrijf uit Groningen. Deze had er een dag voor uitgetrokken om langs te komen. Na een paar uur ging hij weer naar het hoge noorden, met een gerepareerde unit ! (en een “very big smile”…)

 

 

 

  E.R.S.                                                             

 Elektronica    Reparatie    Service

 

Wie zijn wijAdresgegevenscontactvoorwaardenOverige zaken

home

consumenten elektronica

ICT elektronica

scheeps elektronica

Muziek elektronica

industrieele elektronica

scholen en gemeente

Bruingoedwinkels / bedrijven

medisch / labo

hobby

Onderdelen / spare parts

Diversen